Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Εταίροι

Χάρης Π. Μεϊδάνης 1
ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ

Χάρης Π. Μεϊδάνης

Τηλέφωνο: +306944698974

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: hmeidanis@hmlaw.gr

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης 3
ΕΤΑΙΡΟΣ

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης

Τηλέφωνο: +306944501205

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: tseremetakis@hmlaw.gr

Χάρης Π. Μεϊδάνης 2

Χάρης Π. Μεϊδάνης

Θέση: ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ
Τηλέφωνο: +306944698974
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: hmeidanis@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Χάρης Π. Μεϊδάνης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1995, Fellow του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου και μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου. Επίσης, είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, μέλος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στην Ελλάδα και του Institute of World Business Law του ICC.

Σπουδές

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Queen Mary – LL.M. (1996), ενώ είναι διδάκτωρ του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου - Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου (2003). Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και αν. μέλος του Συμβουλίου Διαμεσολάβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ).

Αντικείμενα Εργασίας

Βασικά αντικείμενα ενασχόλησής του τόσο συμβουλευτικά όσο και στο πλαίσιο αντιδικιών είναι (α) το εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των επιχειρήσεων με έμφαση σε ζητήματα με διεθνή και ευρωπαϊκή διάσταση, (β) το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο/ δίκαιο διεθνών συναλλαγών (γ) η διαιτησία και η διαμεσολάβηση και (δ) το δίκαιο της ενέργειας.

Συγκεκριμένα διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε ζητήματα διεθνών πωλήσεων, συμβάσεων διανομής, αντιπροσωπείας και δικαιόχρησης, συμβάσεων κοινοπραξίας, διαφόρων άλλων τύπων εμπορικών συμβάσεων, συμβάσεων και διαφορών μεταξύ μετόχων και συμβάσεων και διαφορών μεταφοράς και διεθνούς εμπορίου. Έχει διεξάγει νομικούς ελέγχους εταιρειών και έχει εκτενή εμπειρία σε σχέση με την ένταξη σε αναπτυξιακούς νόμους και τη χορήγηση επενδυτικών κινήτρων βάσει των οικείων νόμων.

Επίσης συμμετέχει σταθερά σε διαιτησίες και διαμεσολαβήσεις είτε ως διαιτητής/ διαμεσολαβητής είτε ως νομικός παραστάτης. Τέλος διαθέτει σημαντική δικαστηριακή εμπειρία.

Εργασιακή και Διδακτική Εμπειρία

Ο Χάρης Μεϊδάνης έχει εργαστεί σε διεθνή δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο ως αλλοδαπός δικηγόρος, καθώς και σε κορυφαία ελληνικά δικηγορικά γραφεία, πάντοτε με έμφαση σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου και δικαίου διεθνών συναλλαγών.

Επίσης έχει διδάξει ιδιωτικό διεθνές δίκαιο της ΕΕ και δίκαιο διεθνών συναλλαγών επί σειρά ετών στο ΠΜΣ του Τμήματος Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ιδιωτικό διεθνές δίκαιο της ΕΕ στο πρόγραμμα Master του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΙΡΑ) στο Λουξεμβούργο, καθώς και ιδιωτικό διεθνές δίκαιο των εξωσυμβατικών ενοχών σε διδακτορικούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Άγκυρα, Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει μετάσχει στη διδακτική ομάδα στο μεταπτυχιακό του ιδ.δ.δ. στην ίδια Σχολή. Σήμερα διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμεσολάβηση και διαιτησία.

Επίσης έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας (2007-2009) και στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2005-2007) όπου ασχολήθηκε εκτενώς με νομοπαρασκευαστικό έργο.

Έχει πάνω από 55 επιστημονικές δημοσιεύσεις στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, το δίκαιο των διεθνών συναλλαγών, της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης και το συγκριτικό δίκαιο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα στους ίδιους τομείς. Τέλος, έχει εκδοθεί η διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Η Δημόσια Τάξη στο κοινοτικό ιδιωτικό διεθνές δίκαιο» (Αντ. Σάκκουλας Αθήνα 2004) και το ηλ. βιβλίο του «Διαμεσολάβηση, Διεθνείς και συγκριτικές πτυχές», Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2020)

Μιλάει και γράφει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης 4

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης

Θέση: ΕΤΑΙΡΟΣ
Τηλέφωνο: +306944501205
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: tseremetakis@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1991.

Σπουδές

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1989). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερο Γερμανίας (1989-1990) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MAGISTER LEGUM EUROPAE).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα του Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενα Εργασίας

Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και ασκεί ενεργή δικηγορία σε υποθέσεις τραπεζικού, χρηματιστηριακού και αξιογραφικού δικαίου, εμπορικών συμβάσεων, εταιρικού δικαίου, είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων με ειδίκευση στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης (λόγω μακροχρόνιας συνεργασίας με γνωστή συστημική τράπεζα), δικαίου εκκαθάρισης ασφαλιστικών εταιρειών, πτωχευτικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης έχει σημαντική εμπειρία στο δίκαιο της ενέργειας, τόσο δικαστηριακά όσο και συμβουλευτικά, ιδίως για ρυθμιστικά θέματα και αξιώσεις αστικής φύσεως.

Μιλάει και γράφει στα Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά.

 

Συνεργάτες

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου 5
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου

Τηλέφωνο: +302103604445

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kmichalakopoulou@hmlaw.gr

Ευστάθιος Ι. Κολοβάρης 7
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ευστάθιος Ι. Κολοβάρης

Τηλέφωνο: +306930897812

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ekolovaris@hmlaw.gr

Άννυ Σ. Ζώτου 9
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Άννυ Σ. Ζώτου

Τηλέφωνο: +302103604445

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: azotou@hmlaw.gr

Maria D. Dimopoulou 11
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Μαρία Δ. Δημοπούλου

Τηλέφωνο: +302103609997

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mdimopoulou@hmlaw.gr

Eleana D. Iliopoulou 13
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ελεάνα Δ. Ηλιοπούλου

Τηλέφωνο: +302103604445

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: admin@hmlaw.gr

MINDAUGAS VAICIUNAS 15
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΉΣ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, OF COUNSEL
Irini I. Tsagkaraki 17
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Apostolos A. Anthimos 23
ΓΡΑΦΕΊΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΏΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου 6

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου

Θέση: ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Τηλέφωνο: +302103604445
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kmichalakopoulou@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου είναι Δικηγόρος «Παρ’ Αρείω Πάγω», μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2002.

Σπουδές

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα του Αστικού Δικαίου.

Εργασιακή εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση σε υποθέσεις Αστικού Δικαίου, Εμπορικών Συμβάσεων, Εταιρικού Δικαίου, Δικαίου Ενέργειας, Δικαίου Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και Ακινήτων. Έχει διατελέσει Αναπληρωματική Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL PROFILE

Ευστάθιος Ι. Κολοβάρης 8

Ευστάθιος Ι. Κολοβάρης

Θέση: ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Τηλέφωνο: +306930897812
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ekolovaris@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης είναι μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών από το 2014.

Σπουδές

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών (2007).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Université Paris-Sud (XI) (2012).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και του Χρηματοοικονομικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Paris XI (2013).

Παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Université Paris-Sud (XI), με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Επιχειρηματικότητας και Χρηματοπιστωτικό (Droit des affaires et financier) (2012-2013).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο το Ιδιωτικό Διεθνές και Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών (2020).

Εργασιακή εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση στους τομείς του Εμπορικού δικαίου, δικαίου της Ενέργειας, δικαίου των Eπιχειρήσεων, Τραπεζικού δικαίου καθώς και του δικαίου των Δημοσίων έργων.

Έχει εμπειρία στον χειρισμό υποθέσεων διεθνούς Διαιτησίας (μέλος του ICC στην Ελλάδα).

Έχει εμπειρία στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και μέλος ΔΣ σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής εγγεγραμμένος στο μητρώο Διαμεσολαβητών που τηρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τυγχάνει μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΕΟΔΙΔ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει εκπαιδευτεί στο Νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP) και Coaching

Άννυ Σ. Ζώτου 10

Άννυ Σ. Ζώτου

Θέση: ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Τηλέφωνο: +302103604445
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: azotou@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Άννη Σ. Ζώτου είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012.

Σπουδές

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα του Ιδιωτικού Δικαίου - Εμπορικού Δικαίου (2011- 2012).

Με πλήρη υποτροφία αριστείας, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου», στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

Εργασιακή εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, δίκαιο επιχειρήσεων, τραπεζικό δίκαιο, έλεγχο ακίνητης περιουσίας, δίκαιο κτηματολογίου.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL CORE.

Maria D. Dimopoulou 12

Μαρία Δ. Δημοπούλου

Θέση: ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Τηλέφωνο: +302103609997
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mdimopoulou@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Μαρία Δ. Δημοπούλου: Δικηγόρος - μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2017.

Εργασιακή εμπειρία
Έχει εμπειρία σε δικαστικές υποθέσεις τραπεζικού, εκτελεστικού, ενεργειακού και ναυτικού δικαίου.
Έχει εργαστεί ως νομική σύμβουλος σε ναυτιλιακή εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σπουδές
Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (LL.B 2014).

Προσωπικές δεξιότητες
Μιλάει και γράφει στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Eleana D. Iliopoulou 14

Ελεάνα Δ. Ηλιοπούλου

Θέση: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Τηλέφωνο: +302103604445
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: admin@hmlaw.gr
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Ελεάνα Δ. Ηλιοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (2022) και είναι σήμερα φοιτήτρια του "Certified Paralegal Program" για νομικούς της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Έχει εργαστεί ως βιβλιοθηκάριος στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ως υπάλληλος γραφείου σε δικηγορικό γραφείο.

Μιλά και γράφει άπταιστα ελληνικά και αγγλικά.

MINDAUGAS VAICIUNAS 16

MINDAUGAS VAICIUNAS

Θέση: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΉΣ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, OF COUNSEL
Τηλέφωνο: +37068567649
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Μιντάυουγκας Βαϊτσιούνας είναι μέλος του Λιθουανικού Δικηγορικού Συλλόγου από το 2009 και εγγεγραμμένος στη λίστα των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών Λιθουανίας από το 2014.

Σπουδές

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Βίλνιους, Τμήμα Νομικής (Λιθουανία, 2004).

Τομείς εξειδίκευσης:

Εξειδικεύεται στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, με έμφαση στο δίκαιο της προσωπικής κατάστασης (οικογενειακό και κληρονομικό), σε ζητήματα που σχετίζονται με την ρύθμιση της ακίνητης περιουσίας και το κληρονομικό δίκαιο. Έχει σημαντική εμπειρία ως δικηγόρος και διαμεσολαβητής σε ζητήματα κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου.

Ως δικηγόρος και ως διαμεσολαβητής, έχει εκτενή εμπειρία στη διαπραγμάτευση για διαφορές οικογενειακής και κληρονομικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων και υποθέσεων με διασυνοριακό και διεθνή χαρακτήρα.

Εργασιακή εμπειρία

Είναι συνεργάτης στη Λιθουανική Δικηγορική Εταιρεία επιχειρηματικού δικαίου (2024), δικηγόρος στη Δικηγορική Εταιρεία “Vaiciunas ir Vaiciunas” (2009-2024), οικογενειακός συνδιαμεσολαβητής στο πρόγραμμα “Šeimos mediacija” (2014-2019), εξειδικευμένος οικογενειακός δικηγόρος στο πρόγραμμα συνεργασίας της CEE “Family Law Europe” (2016-2019). Μέλος στην Διεθνή Ακαδημία Οικογενειακών Δικηγόρων (2017-2019). Άσκηση στην Δικηγορική Εταιρεία Kluge (Όσλο, Νορβηγία, 2008) και στην Οικογενειακού Δικαίου Δικηγορική Εταιρεία Dawson Cornwell (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, 2016). Συχνά γράφει και συμμετέχει σε συζητήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή σε συνέδρια σχετικά με τη διαμεσολάβηση στο οικογενειακό δίκαιο και στους διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών.

Μιλάει και γράφει αγγλικά και λιθουανικά. Επικοινωνεί σε ελληνικά και ρωσικά.

Irini I. Tsagkaraki 18

Η Ειρήνη Ι. Τσαγκαράκη

Θέση: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Τηλέφωνο: +302103604445
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Ειρήνη Ι. Τσαγκαράκη είναι δικηγόρος που ειδικεύεται σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδας (ΣΕΚΑΣΕ).

Της απονεμήθηκε πρόσφατα, το Βραβείο Κωνσταντίνου Τσιριμώκου από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων για "την ικανότητα και τη δεοντολογία από την άσκηση του ποινικού δικαίου και τη συνεισφορά της στο ποινικό δίκαιο".

 

Σπουδές

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής (LL.B., Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 2005) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Γερμανικό δίκαιο (LL.M., Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου, 2007). Κατέχει επίσης δύο διδακτορικούς τίτλους στο Ποινικό Δίκαιο (Dr. iur.), ο ένας αποκτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου (Νομική Σχολή, 2012) και ο άλλος από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης (Νομική Σχολή, 2011). Είναι πιστοποιημένη υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης (πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, "Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη Συμμόρφωση στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα", 2021).

 

Πεδία του εξειδίκευσης

Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στο επιχειρηματικό έγκλημα, καθώς έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, απιστίας, υπεξαίρεσης, διαφθοράς, παραβάσεων του κεφαλαιουχικού δικαίου και φορολογικών αδικημάτων. Συχνά εκπροσωπεί στελέχη και παρέχει νομικές συμβουλές σε θέματα εταιρικής συμμόρφωσης και ποινικής ευθύνης. Διαθέτει επίσης εκτεταμένη εμπειρία σε υποθέσεις Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

 

Ακαδημαϊκό εμπειρία και δημοσιεύσεις

Από το 2020 είναι Επισκέπτρια Διδάσκουσα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, για το "Μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΜΑ) στο Οικονομικό Έγκλημα και την Ποινική Δικαιοσύνη" καθώς και για άλλα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου.

Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες καθώς και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και τη Γερμανία και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδικτυακά σεμινάρια σε θέματα ποινικού δικαίου και ποινικών διαδικασιών.

Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Anthi K. Stavrou 20

Ανθή Κ. Σταύρου

Θέση: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ανθή Κ. Σταύρου: Δικηγόρος - μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2003.

Σπουδές

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001).

Εργασιακή εμπειρία

Διαθέτει δικαστική εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, κληρονομικού δικαίου, δικαίου αφερεγγυότητας, εμπορικών συμβάσεων, εταιρικού δικαίου, δικαίου πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και ποινικού δικαίου.

Μιλάει και γράφει στα ελληνικά (μητρική γλώσσα), αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL PROFILE

Constantine A. Siakoulis 22

Κωνσταντίνος Α. Σιακούλης

Θέση: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κωνσταντίνος Α. Σιακούλης είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1994 και Νομικός Σύμβουλος στο Τμήμα Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Είναι επίσης διαμεσολαβητής, πιστοποιημένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης -Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από τον ολλανδικό οργανισμό Toolkit Company από το 2014.

Σπουδές

Έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1991) και στο Πανεπιστήμιο του Herfordshire, LL.M στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ναυτικό Δίκαιο.

Εργασιακή εμπειρία

Έχει εμπειρία στον προληπτικό έλεγχο των καταχωρίσεων εμπορικών νομικών προσώπων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (GEMI). Εξέταση εμπορικών επωνυμιών & τίτλων πριν από την καταχώριση στο ευρετήριο εμπορικών επωνυμιών του ΓΕΜΗ. Εργάζεται ως νομικός σύμβουλος σε επιχειρηματίες-μέλη του ΕΒΕΑ, σε θέματα που αφορούν το εταιρικό δίκαιο, το δίκαιο του ηλεκτρονικού εμπορίου, την εμπορική & πνευματική ιδιοκτησία, τις συμβάσεις κ.λπ. Ασχολείται με την άσκηση του Δικαίου ως δικηγόρος σε εμπορικές, διοικητικές και εργατικές υποθέσεις. 

Σεμινάρια

Έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως σε θέματα Εμπορικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικός γραμματέας του "House of Europe-Byron", μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που έχει ως στόχο την ενημέρωση για ευρωπαϊκά θέματα.

Μιλάει και γράφει στα ελληνικά (μητρική γλώσσα), αγγλικά και γαλλικά.

Apostolos A. Anthimos 24

Απόστολος Α. Άνθιμος

Θέση: ΓΡΑΦΕΊΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΏΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Κατηγορίες: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Απόστολος Άνθιμος είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1998).

Σπουδές

Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1993) και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις διεθνείς αστικές διαφορές (2002), καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1997) και το Ανόβερο της Γερμανίας (1994).

Εργασιακή και Διδακτική Εμπειρία

Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες για θέματα Πολιτικής Δικονομίας και Διεθνούς Πολιτικής Δίκης- έχει διάφορες δημοσιεύσεις σε ελληνικές, γερμανικές, ελβετικές, αγγλικές και ισπανικές νομικές επιθεωρήσεις και περιοδικά, σε θέματα σχετικά με τη Διεθνή Δίκη, τη Διαιτησία και την Επίλυση Διαφορών, το Εμπορικό Δίκαιο και την Πολιτική Δικονομία. Από το 2006 είναι μέλος της επιτροπής στο τσεχικό Διαιτητικό Δικαστήριο [.eu ADR], συντάκτης για την Πολιτική Δικονομία στην επιθεώρηση "Αρμενόπουλος" του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και για το Δίκαιο της Πληροφορικής στο ελληνικό νομικό περιοδικό "Συνήγορος". Διδάσκει Πολιτική Δικονομία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Ελληνικού Δικαίου), ενώ έχει διατελέσει λέκτορας Αστικού Δικαίου και Αδικοπραξιών στη Νομική Σχολή Θράκης (2003-2004) και λέκτορας που διδάσκει το δίκαιο της Διαμεσολάβησης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (2013)- ήταν γραμματέας της επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του Ελληνικού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (2010). Τέλος, έχει ενεργήσει ως νομικός εμπειρογνώμονας σε διάφορα έργα τεχνικής βοήθειας που σχετίζονται με το κοινοτικό/διεθνές δίκαιο και την οικοδόμηση θεσμών στη Βουλγαρία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Σλοβακική Δημοκρατία, την Τουρκία, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρουμανία, το Βιετνάμ, τη Δυτική Όχθη, το Τουρκμενιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και την Αιθιοπία. Από το 2014 έχει προσωπικό λογαριασμό στο Academia.edu. https://independent.academia.edu/ApostolosAnthimos και αναφέρεται τακτικά στην ελληνική νομολογία για τις διεθνείς αστικές διαφορές στο ιστολόγιό του https://icl-in-greece.blogspot.gr