11 Μάιος 2023

Το «THE LITHUANIAN BUSINESS DESK IN GREECE » εκκίνησε τις εργασίες του

Με τους:

Mindaugas VAICIUNAS, Συντονιστή του ‘’The Lithuanian Business Desk in Greece‘’, LT: +370 685 67649, GR: +306945975212, E-mail: mindaugas@vaiciunas.lt και mindaugas@vaiciunas.lt και

Χάρη ΜΕΪΔΑΝΗ, Διευθύνοντα Εταίρο, Δικηγορική Εταιρεία Μεϊδάνης, Σερεμετάκης & Συνεργάτες, GR: +302103604445, E-mail: hmeidanis@hmlaw.gr

GR: +302103604445, E-mail: hmeidanis@hmlaw.gr

 

Στην Αθήνα, στις 9 Μαΐου 2023, η ελληνική δικηγορική εταιρεία Μεϊδάνης Σερεμετάκης & Συνεργάτες και η λιθουανική δικηγορική εταιρεία Vaiciunas & Vaiciunas υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για το «The Lithuanian Business Desk in Greece» με στόχο να συμβάλουν στη δημιουργία προϋποθέσεων για επενδύσεις και εταιρικές σχέσεις, καθώς και για την ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρηματικών σχέσεων Λιθουανίας – Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα που προσφέρει νομική υποστήριξη προσαρμοσμένη στις λιθουανικές επιχειρήσεις σε μόνιμη βάση. Ο βασικός στόχος του «The Lithuanian Business Desk in Greece» είναι να βοηθήσει τις λιθουανικές εταιρείες να προάγουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα στην Ελλάδα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Η εν λόγω συνεργασία όχι μόνο βοηθάει στην αποσαφήνιση των νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις λιθουανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά γίνεται και συνδετικός κρίκος για την ευρύτερη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και λιθουανικών εταιρειών.

Την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρακολούθησαν και καλωσόρισαν η Πρέσβειρα της Λιθουανίας στην Ελλάδα, κυρία Λίνα Σκερστοναΐτε, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του επίσημου οργανισμού επενδύσεων και προώθησης του εμπορίου του Ελληνικού Δημοσίου – Enterprise Greece κύριος Άκης Σκλάβος, και η κυρία Ελπίς Τσούχλαρη, στέλεχος της «Enterprise Greece». Η εν θέματι συνάντηση και η συζήτηση περί ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μεταξύ των θεσμών των δύο χωρών ήταν μια ακόμη ευκαιρία προκειμένου να πειστούμε για την προσοχή και τις προσπάθειες που έχουν αφιερωθεί στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Λιθουανίας και Ελλάδας.

«Είναι επίσης σημαντικό για τους Λιθουανούς, για τις λιθουανικές εταιρείες που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και νομίζω ότι μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας, προς όφελος και των δύο λαών μας», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Λιθουανία στις 31 Οκτωβρίου 2022.

Τόσο η Λιθουανία όσο και η Ελλάδα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιούν το ευρώ και βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας. Ωστόσο, ένα σημαντικό εμπόδιο στην ευρύτερη επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Λιθουανίας και της Ελλάδας είναι ότι, όντας σε διαφορετικές πλευρές της Ευρώπης, εξακολουθούμε να γνωρίζουμε και να κατανοούμε ελάχιστα ο ένας για τον άλλον. Ως εκ τούτου, μία από τις δραστηριότητες του «The Lithuanian Business Desk in Greece» είναι η καλύτερη κατανόηση του ελληνικού νομικού περιβάλλοντος και των σχετικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Με βάση πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το «The Lithuanian Business Desk in Greece» προετοιμάζει και δημοσιεύει τακτικές ανασκοπήσεις των ελληνικών οικονομικών και επιχειρηματικών γεγονότων στα λιθουανικά.

Το «The Lithuanian Business Desk in Greece» αποτελεί σαφώς ένα σημαντικό, αλλά μόνο ένα πρώτο βήμα για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν τα δύο νομικά γραφεία.

Μίνταουγκας Βαϊτσιούνας 

ΤΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΆΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ 8

 

Συντονιστής του The Lithuanian Business Desk στην Ελλάδα

mindaugas@vaiciunas.lt

LT: +37068567649

GR: +306945975212

Χάρης Μεϊδάνης 

ΤΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΆΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ 9

Διευθύνων Εταίρος

Μεϊδάνης Σερεμετάκης & Συνεργάτες

hmeidanis@hmlaw.gr

GR: +302103604445

 

 

μοιραστείτε

ετικετες

Σχετική δημοσίευση