Γνωρίστε την Ομάδα μας

ΕΤΑΙΡΟΙ

Χάρης Π. ΜεΪδάνης 1

Χάρης Π. ΜεΪδάνης

Position: ΕΤΑΙΡΟΣ
Email: hmeidanis@hmlaw.gr

Ο Χάρης Π. Μεϊδάνης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1995, Fellow του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου και μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου. Επίσης, είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, μέλος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στην Ελλάδα και του Institute of World Business Law του ICC.

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας (πτυχίο 1993), στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Κολλέγιο Queen Mary – LL.M. 1996) ενώ είναι διδάκτωρ του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου – 2003). Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και αν. μέλος του Συμβουλίου Διαμεσολάβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ).

Αντικείμενα εργασίας

Βασικά αντικείμενα ενασχόλησής του τόσο συμβουλευτικά όσο και στο πλαίσιο αντιδικιών είναι (α) το εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των επιχειρήσεων με έμφαση σε ζητήματα με διεθνή και ευρωπαϊκή διάσταση, (β) το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο/ δίκαιο διεθνών συναλλαγών (γ) η διαιτησία και η διαμεσολάβηση και (δ) το δίκαιο των ακινήτων.

Συγκεκριμένα διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε ζητήματα διεθνών πωλήσεων, συμβάσεων διανομής, αντιπροσωπείας και δικαιόχρησης, συμβάσεων κοινοπραξίας, διαφόρων άλλων τύπων εμπορικών συμβάσεων, συμβάσεων και διαφορών μεταξύ μετόχων και συμβάσεων και διαφορών μεταφοράς και διεθνούς εμπορίου.

Επίσης έχει συμμετοχή σε διαιτησίες και διαμεσολαβήσεις είτε ως διαιτητής/ διαμεσολαβητής είτε ως νομικός παραστάτης. Τέλος διαθέτει σημαντική δικαστηριακή εμπειρία.

Εργασιακή και διδακτική εμπειρία

Ο Χάρης Μεϊδάνης έχει εργαστεί σε διεθνή δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο ως αλλοδαπός δικηγόρος καθώς και σε κορυφαία ελληνικά δικηγορικά γραφεία, πάντοτε με έμφαση σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου και δικαίου διεθνών συναλλαγών.

Επίσης έχει διδάξει ιδιωτικό διεθνές δίκαιο της ΕΕ και δίκαιο διεθνών συναλλαγών επί σειρά ετών στο ΠΜΣ του Τμήματος Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ιδιωτικό διεθνές δίκαιο της ΕΕ στο πρόγραμμα Master του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΙΡΑ) στο Λουξεμβούργο, καθώς και ιδιωτικό διεθνές δίκαιο των εξωσυμβατικών ενοχών σε διδακτορικούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Άγκυρα. Σήμερα διδάσκει Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέχει στη διδακτική ομάδα στο μεταπτυχιακό του ιδ.δ.δ. στην ίδια Σχολή.

Επίσης έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας (2007-2009) και στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2005-2007) όπου ασχολήθηκε εκτενώς με νομοπαρασκευαστικό έργο.

Έχει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, το δίκαιο των διεθνών συναλλαγών, της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης και το συγκριτικό δίκαιο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα στους ίδιους τομείς. Τέλος, έχει εκδοθεί η διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Η Δημόσια Τάξη στο κοινοτικό ιδιωτικό διεθνές δίκαιο» (Αντ. Σάκκουλας Αθήνα 2004) και το ηλ. βιβλίο του «Διαμεσολάβηση, Διεθνείς και συγκριτικές πτυχές», Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2020)

Μιλάει και γράφει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Χάρης Π. ΜεΪδάνης 2
ΕΤΑΙΡΟΣ

Χάρης Π. ΜεΪδάνης

Email: hmeidanis@hmlaw.gr

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης 3

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης

Position: ΕΤΑΙΡΟΣ
Email: tseremetakis@hmlaw.gr

Ο Θεόδωρος  Σερεμετάκης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1991.

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πτυχίο 1989), στο Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου Γερμανίας (1989-1990) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MAGISTER LEGUM EUROPAE) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Κλάδο Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και ασκεί ενεργή δικηγορία σε υποθέσεις τραπεζικού, χρηματιστηριακού και αξιογραφικού δικαίου, εμπορικών συμβάσεων, εταιρικού δικαίου, είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων με ειδίκευση στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης (λόγω μακροχρόνιας συνεργασίας με γνωστή συστημική τράπεζα), δικαίου εκκαθάρισης ασφαλιστικών εταιρειών, πτωχευτικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης.

Μιλά Γερμανικά και Αγγλικά.

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης 4
ΕΤΑΙΡΟΣ

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης

Email: tseremetakis@hmlaw.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου 5

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: kmichalakopoulou@hmlaw.gr

Η Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου είναι Δικηγόρος «Παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2002.

Σπουδές

 • Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο το έτος 2000)
 • Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αστικό Δίκαιο».

Εργασιακή Εμπειρία

 • Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση σε υποθέσεις τραπεζικού και αξιογραφικού δικαίου, εμπορικών συμβάσεων, είσπραξης επισφαλών εμπορικών απαιτήσεων και δικαίου αναγκαστικής εκτέλεσης.
 • Έχει διδάξει Αστικό Δίκαιο στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Λοιπές ικανότητες

 • Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Γερμανικά.
 • Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL PROFILE
Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου 6
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης 7

Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: ekolovaris@hmlaw.gr

Ο Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης είναι μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών από το 2014.

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση στους τομείς του Εμπορικού δικαίου, δικαίου των επιχειρήσεων, Τραπεζικού δικαίου καθώς και του δικαίου των δημοσίων έργων.

Έχει εμπειρία στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και μέλος ΔΣ σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής εγγεγραμμένος στο μητρώο Διαμεσολαβητών που τηρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σπουδές

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών (πτυχίο 2007).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Université Paris-Sud (XI) (πτυχίο 2012).

Παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Université Paris-Sud (XI), με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Επιχειρηματικότητας και Χρηματοπιστωτικό (Droit des affaires et financier) (έτη 2012- 2013).

Έχει εκπαιδευτεί στη διαμεσολάβηση  στο Αθηναϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) Προμηθέας (2018).

Παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο το Ιδιωτικό Διεθνές και Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών (2019-2020)

Λοιπές ικανότητες

Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει εκπαιδευτεί στο Νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP) και Coaching

Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης 8
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης

Email: ekolovaris@hmlaw.gr

Άννη Σ. Ζώτου 9

Άννη Σ. Ζώτου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: azotou@hmlaw.gr

Η Άννη Σ. Ζώτου είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 2012.

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, δίκαιο επιχειρήσεων, τραπεζικό δίκαιο, έλεγχο ακίνητης περιουσίαςδίκαιο κτηματολογίου.

Σπουδές

 • Αποφοίτησε το έτος 2010 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Β΄ Ιδιωτικού Δικαίου- Εμπορικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (έτη 2011- 2012).
 • Σπουδάζει στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου» του Πανεπιστημίου Πειραιώς- Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής με πλήρη υποτροφία αριστείας.

Λοιπές ικανότητες

 • Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Ιταλικά.
 • Eίναι κάτοχος διπλώματος ECDL CORE.
Άννη Σ. Ζώτου 10
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Άννη Σ. Ζώτου

Email: azotou@hmlaw.gr

Αγγελική Θ. Γιάγκου 11

Αγγελική Θ. Γιάγκου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: ayiagou@hmlaw.gr

H Αγγελική Θ. Γιάγκου είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2020.

Είναι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, εγγεγραμμένη στο μητρώο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σπουδές

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2018).

Σήμερα παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση στις Αγορές Ενέργειας (2019-2021).

Εργασιακή εμπειρία

Έχει εμπειρία σε τομείς Αστικού και Εταιρικού Δικαίου, με εξειδίκευση στο Δίκαιο Ενέργειας.

Λοιπές ικανότητες

Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Γαλλικά.

Αγγελική Θ. Γιάγκου 12
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Αγγελική Θ. Γιάγκου

Email: ayiagou@hmlaw.gr

Μελπομένη Θ. Στογιάννου 13

Μελπομένη Θ. Στογιάννου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: admin@hmlaw.gr

Είναι απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Σήμερα φοιτά στο τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έχει εργαστεί ως βοηθός Γενικού Διευθυντή σε Όμιλο Εταιρειών και βοηθός Συμβολαιογράφου.

Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Γαλλικά.

Μελπομένη Θ. Στογιάννου 14
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Κώνσταντίνος Α. Σιάκουλης 15

Κώνσταντίνος Α. Σιάκουλης

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

O Κωνσταντίνος Α. Σιάκουλης είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1994 και Nομικός Σύμβουλος στο Τμήμα Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) του ΕΒΕΑ. Επίσης είναι  Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και από τον Ολλανδικό οργανισμό Toolkit Company από το 2014.

Εκπαίδευση:

Έχει σπουδάσει στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (έτος αποφοίτησης 1991) και  στο Πανεπιστήμιο του Herfordshire (Mεταπτυχιακό-LL.M:«E-Commerce&Maritime-Law.).

Eπαγγελματική Εξειδίκευση:  

 • Προληπτικός έλεγχος νομιμότητας των καταχωρήσεων που αφορούν εμπορικές εταιρείες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Έλεγχος επωνυμιών & διακριτικών τίτλων επιχειρήσεων προς καταχώρηση στο ευρετήριο επωνυμιών του Επιμελητηρίου.
 • Παροχή νομικών συμβουλών σε επιχειρηματίες μέλη του ΕΒΕΑ στο δίκαιο εταιρειών, ηλεκτρονικού εμπορίου, εμπορικών συμβάσεων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας  κλπ
 • Εμπορικές, διοικητικές, εργατικές υποθέσεις

Εξειδικευμένα Σεμινάρια-άλλες δραστηριότητες:

‘Εχει συμμετάσχει  σε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αφορούν κυρίως  θέματα Εμπορικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Είναι επίσης μέλος  του Δ.Σ. και ειδικός γραμματέας στο «Σπίτι της Ευρώπης-Βύρωνα», μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την ενημέρωση επί Ευρωπαϊκών θεμάτων.
Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Γαλλικά.

Κώνσταντίνος Α. Σιάκουλης 16
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
MINDAUGAS VAICIUNAS 17

MINDAUGAS VAICIUNAS

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο Μιντάυουγκας Βαϊτσιούνας είναι μέλος του Λιθουανικού Δικηγορικού Συλλόγου (2009) και εγγεγραμμένος στη λίστα των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών Λιθουανίας (2014). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Βίλνιους, Τμήμα Νομικής (Λιθουανία, 2004).Έχει σημαντική εμπειρία ως δικηγόρος και διαμεσολαβητής σε ζητήματα κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου.

Τομείς εξειδίκευσης:

Εξειδικεύεται στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, με έμφαση στο δίκαιο της προσωπικής κατάστασης (οικογενειακό και κληρονομικό), σε ζητήματα που σχετίζονται με την ρύθμιση της ακίνητης περιουσίας και το κληρονομικό δίκαιο. Τόσο ως δικηγόρος όσο και ως διαμεσολαβητής, έχει εκτενή εμπειρία στη διαπραγμάτευση για διαφορές οικογενειακής και κληρονομικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων και υποθέσεων με διασυνοριακό και διεθνή χαρακτήρα.

Εμπειρία:

Είναι ιδρυτής της Δικηγορικής Εταιρείας “Vaiciunas and Vaiciunas” (2009), οικογενειακός συνδιαμεσολαβητής στο πρόγραμμα “Šeimos mediacija” (2014-2019), εξειδικευμένος οικογενειακός δικηγόρος στο πρόγραμμα συνεργασίας της CEE “Family Law Europe” (2016-2019). Μέλος στην Διεθνή Ακαδημία Οικογενειακών Δικηγόρων (2017-2019). Άσκηση στην Δικηγορική Εταιρεία Kluge (Όσλο, Νορβηγία, 2008) και στην  Οικογενειακού Δικαίου Δικηγορική Εταιρεία DawsonCornwell (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, 2016). Συχνά γράφει και συμμετέχει σε συζητήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή σε συνέδρια σχετικά με τη διαμεσολάβηση στο οικογενειακό δίκαιο και στους διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών.

Μιλάει και γράφει αγγλικά και λιθουανικά. Επικοινωνεί στα ελληνικά και ρωσικά.

MINDAUGAS VAICIUNAS 18
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Απόστολος Α. Άνθιμος 19

Απόστολος Α. Άνθιμος

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Απόστολος Άνθιμος είναι δικηγόρος, εγγεγραμμένος στον ΔΣΘ από το 1998. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 1993. Αναγορεύτηκε διδάκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Δικονομίας το 2002. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σε Ελλάδα (ΑΠΘ) και Γερμανία (Πανεπιστήμιο Ανοβέρου). Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες στο πεδίο του αστικού δικονομικού και δικονομικού διεθνούς δικαίου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά, γερμανικά, ελβετικά, αγγλικά, και ισπανικά νομικά περιοδικά. Από το 2006 είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας για την επίλυση διαφορών επί κοινοτικών ονομάτων χώρου [.eu ADR Court]. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του νομικού περιοδικού ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, επιφορτισμένος με τον τομέα της Πολιτικής Δικονομίας από το 2012, και τον τομέα του κοινοτικού δικαίου μεταξύ 2006-2011. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ από το 2007. Διδάσκει Πολιτική Δικονομία στο Τμήμα Νομικής ελληνικής κατεύθυνσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ έχει διδάξει Γενικές Αρχές και Αδικοπραξίες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο [2003-2004], και το δίκαιο της διαμεσολάβησης (σε αγγλική γλώσσα) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας [2013]. Διετέλεσε γραμματέας της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής  του καθ. Νίκα [2010], που οδήγησε στην έκδοση του ν. 3994/2011. Στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων παροχής νομικής τεχνογνωσίας, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, και την Ασία. Διατηρεί προσωπικό αποθετήριο στον ιστοτόπο Academia.edu [https://independent.academia.edu/ApostolosAnthimos], και από τις αρχές του 2014 ιστολόγιο (στην αγγλική γλώσσα), όπου και αναρτά άρθρα του σχετικά με ενδιαφέρουσες ελληνικές αποφάσεις από το πεδίο του ιδιωτικού και δικονομικού διεθνούς δικαίου [https://icl-in-greece.blogspot.gr].

Απόστολος Α. Άνθιμος 20
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ