Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Εταίροι

Χάρης Π. ΜεΪδάνης 1

Χάρης Π. ΜεΪδάνης

Position: ΕΤΑΙΡΟΣ
Email: hmeidanis@hmlaw.gr
Categories: ΕΤΑΙΡΟΙ

Ο Χάρης Π. Μεϊδάνης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1995, Fellow του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου και μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου.

Επίσης, είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, μέλος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στην Ελλάδα και του Institute of World Business Law του ICC.

Σπουδές

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – Queen Mary – LL.M. (1996) ενώ είναι διδάκτωρ του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου – Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου (2003).

Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και αν. μέλος του Συμβουλίου Διαμεσολάβησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ).

Αντικείμενα Εργασίας

Βασικά αντικείμενα ενασχόλησής του τόσο συμβουλευτικά όσο και στο πλαίσιο αντιδικιών είναι (α) το εμπορικό δίκαιο και το δίκαιο των επιχειρήσεων με έμφαση σε ζητήματα με διεθνή και ευρωπαϊκή διάσταση, (β) το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο/ δίκαιο διεθνών συναλλαγών (γ) η διαιτησία και η διαμεσολάβηση και (δ) το δίκαιο των ακινήτων.

Συγκεκριμένα διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία σε ζητήματα διεθνών πωλήσεων, συμβάσεων διανομής, αντιπροσωπείας και δικαιόχρησης, συμβάσεων κοινοπραξίας, διαφόρων άλλων τύπων εμπορικών συμβάσεων, συμβάσεων και διαφορών μεταξύ μετόχων και συμβάσεων και διαφορών μεταφοράς και διεθνούς εμπορίου.

Επίσης έχει συμμετοχή σε διαιτησίες και διαμεσολαβήσεις είτε ως διαιτητής/ διαμεσολαβητής είτε ως νομικός παραστάτης. Τέλος διαθέτει σημαντική δικαστηριακή εμπειρία.

Εργασιακή και Διδακτική Εμπειρία

Ο Χάρης Μεϊδάνης έχει εργαστεί σε διεθνή δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο ως αλλοδαπός δικηγόρος καθώς και σε κορυφαία ελληνικά δικηγορικά γραφεία, πάντοτε με έμφαση σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου και δικαίου διεθνών συναλλαγών.

Επίσης έχει διδάξει ιδιωτικό διεθνές δίκαιο της ΕΕ και δίκαιο διεθνών συναλλαγών επί σειρά ετών στο ΠΜΣ του Τμήματος Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ιδιωτικό διεθνές δίκαιο της ΕΕ στο πρόγραμμα Master του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΙΡΑ) στο Λουξεμβούργο, καθώς και ιδιωτικό διεθνές δίκαιο των εξωσυμβατικών ενοχών σε διδακτορικούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Άγκυρα. Σήμερα διδάσκει Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέχει στη διδακτική ομάδα στο μεταπτυχιακό του ιδ.δ.δ. στην ίδια Σχολή.

Επίσης έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας (2007-2009) και στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2005-2007) όπου ασχολήθηκε εκτενώς με νομοπαρασκευαστικό έργο.

Έχει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, το δίκαιο των διεθνών συναλλαγών, της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης και το συγκριτικό δίκαιο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα στους ίδιους τομείς. Τέλος, έχει εκδοθεί η διδακτορική του διατριβή με τίτλο: «Η Δημόσια Τάξη στο κοινοτικό ιδιωτικό διεθνές δίκαιο» (Αντ. Σάκκουλας Αθήνα 2004) και το ηλ. βιβλίο του «Διαμεσολάβηση, Διεθνείς και συγκριτικές πτυχές», Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2020)

Μιλάει και γράφει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Χάρης Π. ΜεΪδάνης 2
ΕΤΑΙΡΟΣ
Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης 3

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης

Position: ΕΤΑΙΡΟΣ
Email: tseremetakis@hmlaw.gr
Categories: ΕΤΑΙΡΟΙ

Ο Θεόδωρος  Δ. Σερεμετάκης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1991.

Σπουδές

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1989).

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερο Γερμανίας (1989-1990) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MAGISTER LEGUM EUROPAE).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα του Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενα Εργασίας

Έχει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία και ασκεί ενεργή δικηγορία σε υποθέσεις τραπεζικού, χρηματιστηριακού και αξιογραφικού δικαίου, εμπορικών συμβάσεων, εταιρικού δικαίου, είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων με ειδίκευση στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης (λόγω μακροχρόνιας συνεργασίας με γνωστή συστημική τράπεζα), δικαίου εκκαθάρισης ασφαλιστικών εταιρειών, πτωχευτικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης.

Μιλάει και γράφει στα Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά.

Θεόδωρος Δ. Σερεμετάκης 4
ΕΤΑΙΡΟΣ

Συνεργάτες

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου 5

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: kmichalakopoulou@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου είναι Δικηγόρος «Παρ’ Αρείω Πάγω», μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2002.

Σπουδές

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα του Αστικού Δικαίου.

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση σε υποθέσεις Αστικού Δικαίου, Εμπορικών Συμβάσεων, Εταιρικού Δικαίου, Δικαίου Ενέργειας, Δικαίου Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και Ακινήτων. Έχει διατελέσει Αναπληρωματική Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL PROFILE

Κωνσταντίνα Π. Μιχαλακοπούλου 6
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Ανθή Κ. Σταύρου 7

Ανθή Κ. Σταύρου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: astavrou@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Ανθή Κ. Σταύρου είναι Δικηγόρος «Παρ’ Αρείω Πάγω», μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2003.

Σπουδές

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001).

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση σε υποθέσεις Οικογενειακού Δικαίου, Κληρονομικό Δίκαιο, Πτωχευτικού Δικαίου, Αστικού Δικαίου, Εμπορικών Συμβάσεων, Εταιρικού Δικαίου, Δικαίου Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δικαίου Ακινήτων και Ποινικού Δικαίου.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL PROFILE

Ανθή Κ. Σταύρου 8
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης 9

Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: ekolovaris@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης είναι μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών από το 2014.

Σπουδές

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών (2007).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Université Paris-Sud (XI) (2012).

Παρακολούθησε επιτυχώς το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Université Paris-Sud (XI), με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Επιχειρηματικότητας και Χρηματοπιστωτικό (Droit des affaires et financier) (2012-2013).

Έχει εκπαιδευτεί στη διαμεσολάβηση  στο Αθηναϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) Προμηθέας (2018).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο το Ιδιωτικό Διεθνές και Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών (2020).

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση στους τομείς του Εμπορικού δικαίου, δικαίου της Ενέργειας, δικαίου των Eπιχειρήσεων, Τραπεζικού δικαίου καθώς και του δικαίου των Δημοσίων έργων.

Έχει εμπειρία στον χειρισμό υποθέσεων διεθνούς Διαιτησίας (μέλος του ICC στην Ελλάδα).

Έχει εμπειρία στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και μέλος ΔΣ σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής εγγεγραμμένος στο μητρώο Διαμεσολαβητών που τηρείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τυγχάνει μέλος του Ευρωπαίκού Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΕΟΔΙΔ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει εκπαιδευτεί στο Νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP) και Coaching

Ευστάθιος Ι. Κολόβαρης 10
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Άννη Σ. Ζώτου 11

Άννη Σ. Ζώτου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: azotou@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Άννη Σ. Ζώτου είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012.

Σπουδές

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα του Ιδιωτικού Δικαίου – Εμπορικού Δικαίου (2011- 2012).

Με πλήρη υποτροφία αριστείας, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου», στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, δίκαιο επιχειρήσεων, τραπεζικό δίκαιο, έλεγχο ακίνητης περιουσίαςδίκαιο κτηματολογίου.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Είναι κάτοχος διπλώματος ECDL CORE.

Άννη Σ. Ζώτου 12
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
ΜΑΡΙΑ Δ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ 13

ΜΑΡΙΑ Δ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: mdimopoulou@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Μαρία Δ. Δημοπούλου είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2017.

Εργασιακή Εμπειρία
Έχει δικαστηριακή εμπειρία και ειδίκευση σε υποθέσεις Τραπεζικού Δικαίου και Δικαίου Αναγκαστικής Εκτελέσεως.
Έχει διαχειριστεί υποθέσεις σχετικά με το Δίκαιο Ενέργειας και το Ναυτιλιακό Δίκαιο καθώς υπήρξε Νομική Σύμβουλος σε εταιρεία παραγωγής και παροχής ενέργειας και μετέπειτα υπεύθυνη του επιχειρησιακού κέντρου ναυτιλιακής εταιρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE).

Σπουδές
Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (πτυχίο 2014).

Λοιπές Ικανότητες
Μιλάει και γράφει Αγγλικά και Γαλλικά.

ΜΑΡΙΑ Δ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ 14
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Ευαγγελία Α. Κοντογεωργίου 15

Ευαγγελία Α. Κοντογεωργίου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: ekontogeorgiou@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Ευαγγελία Α. Κοντογεωργίου είναι Δικηγόρος Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2021.

Σπουδές

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2019).

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» και με ειδίκευση στους τομείς του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, Διεθνών Συναλλαγών και Διεθνούς Διαιτησίας.

Εργασιακή Εμπειρία

Διαθέτει εργασιακή εμπειρία σε νομικά ζητήματα που άπτονται του Αστικού και του Εμπορικού Δικαίου, καθώς και του Δικαίου των Επιχειρήσεων, ενώ ασχολείται και με ζητήματα Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Συναλλαγών.

Μιλάει και γράφει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Ευαγγελία Α. Κοντογεωργίου 16
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Μελπομένη Θ. Στογιάννου 17

Μελπομένη Θ. Στογιάννου

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Email: admin@hmlaw.gr
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Μελπομένη Θ. Στογιάννου, είναι φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Εργασιακή Εμπειρία

Έχει εργαστεί ως βοηθός Γενικού Διευθυντή σε Όμιλο Εταιρειών και ως βοηθός Συμβολαιογράφου.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Μελπομένη Θ. Στογιάννου 18
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Κώνσταντίνος Α. Σιάκουλης 19

Κώνσταντίνος Α. Σιάκουλης

Position: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

O Κωνσταντίνος Α. Σιάκουλης είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1994 και Nομικός Σύμβουλος στο Τμήμα Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) του ΕΒΕΑ. Επίσης είναι  διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και από τον Ολλανδικό οργανισμό Toolkit Company (2014).

Σπουδές

Αποφοίτησε από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (έτος αποφοίτησης 1991) και  στο Πανεπιστήμιο του Herfordshire (LL.M E-Commerce&Maritime-Law.).

Εργασιακή Εμπειρία  

Εξειδικεύεται στον Προληπτικό έλεγχο νομιμότητας των καταχωρήσεων που αφορούν εμπορικές εταιρείες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Πραγματοποιεί Έλεγχο επωνυμιών & διακριτικών τίτλων επιχειρήσεων προς καταχώρηση στο ευρετήριο επωνυμιών του Επιμελητηρίου.

Παρέχει νομικές συμβουλές σε επιχειρηματίες μέλη του ΕΒΕΑ στο δίκαιο εταιρειών, ηλεκτρονικού εμπορίου, εμπορικών συμβάσεων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Χειρίζεται εμπορικές, διοικητικές, εργατικές υποθέσεις.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια

Έχει συμμετάσχει  σε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αφορούν κυρίως  θέματα Εμπορικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Είναι επίσης μέλος  Δ.Σ. και ειδικός γραμματέας στο «Σπίτι της Ευρώπης-Βύρωνα», μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την ενημέρωση επί Ευρωπαϊκών θεμάτων.

Μιλάει και γράφει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Κώνσταντίνος Α. Σιάκουλης 20
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
MINDAUGAS VAICIUNAS 21

MINDAUGAS VAICIUNAS

Position: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Μιντάυουγκας Βαϊτσιούνας είναι μέλος του Λιθουανικού Δικηγορικού Συλλόγου από το 2009 και εγγεγραμμένος στη λίστα των Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών Λιθουανίας  από το 2014.

Σπουδές

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Βίλνιους, Τμήμα Νομικής (Λιθουανία, 2004).

Τομείς εξειδίκευσης:

Εξειδικεύεται στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, με έμφαση στο δίκαιο της προσωπικής κατάστασης (οικογενειακό και κληρονομικό), σε ζητήματα που σχετίζονται με την ρύθμιση της ακίνητης περιουσίας και το κληρονομικό δίκαιο. Έχει σημαντική εμπειρία ως δικηγόρος και διαμεσολαβητής σε ζητήματα κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου.

Ως δικηγόρος και ως διαμεσολαβητής, έχει εκτενή εμπειρία στη διαπραγμάτευση για διαφορές οικογενειακής και κληρονομικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων και υποθέσεων με διασυνοριακό και διεθνή χαρακτήρα.

Εργασιακή Εμπειρία

Είναι ιδρυτής της Δικηγορικής Εταιρείας “Vaiciunas and Vaiciunas” (2009), οικογενειακός συνδιαμεσολαβητής στο πρόγραμμα “Šeimos mediacija” (2014-2019), εξειδικευμένος οικογενειακός δικηγόρος στο πρόγραμμα συνεργασίας της CEE “Family Law Europe” (2016-2019).

Μέλος στην Διεθνή Ακαδημία Οικογενειακών Δικηγόρων (2017-2019). Άσκηση στην Δικηγορική Εταιρεία Kluge (Όσλο, Νορβηγία, 2008) και στην  Οικογενειακού Δικαίου Δικηγορική Εταιρεία DawsonCornwell (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, 2016). Συχνά γράφει και συμμετέχει σε συζητήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή σε συνέδρια σχετικά με τη διαμεσολάβηση στο οικογενειακό δίκαιο και στους διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών.

Μιλάει και γράφει αγγλικά και λιθουανικά. Επικοινωνεί ελληνικά και ρωσικά.

MINDAUGAS VAICIUNAS 22
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Απόστολος Α. Άνθιμος 23

Απόστολος Α. Άνθιμος

Position: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Categories: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Απόστολος Άνθιμος είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1998.

Σπουδές

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πτυχίο 1993).

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και από το Πανεπιστήμιο του Ανόβερο στη Γερμανία.

Αναγορεύτηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Δικονομίας (2002).

Εργασιακή και Διδακτική Εμπειρία

Έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες στο πεδίο του αστικού δικονομικού και δικονομικού διεθνούς δικαίου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά, γερμανικά, ελβετικά, αγγλικά, και ισπανικά νομικά περιοδικά.

Από το 2006 είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας για την επίλυση διαφορών επί κοινοτικών ονομάτων χώρου https://eu.adr.eu/

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του νομικού περιοδικού ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, επιφορτισμένος με τον τομέα της Πολιτικής Δικονομίας από το 2012, και τον τομέα του κοινοτικού δικαίου μεταξύ 2006-2011.

Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ από το 2007.

Διδάσκει Πολιτική Δικονομία στο Τμήμα Νομικής ελληνικής κατεύθυνσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ έχει διδάξει Γενικές Αρχές και Αδικοπραξίες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο (2003-2004) και το δίκαιο της διαμεσολάβησης (σε αγγλική γλώσσα) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (2013).

Διετέλεσε γραμματέας της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής  του καθηγητή  Ν. Νίκα (2010), που οδήγησε στην έκδοση του ν. 3994/2011.

Στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων παροχής νομικής τεχνογνωσίας, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, και την Ασία.

Διατηρεί προσωπικό αποθετήριο στον ιστοτόπο Academia.edu https://independent.academia.edu/ApostolosAnthimos και από τις αρχές του 2014 ιστολόγιο (στην αγγλική γλώσσα), όπου και αναρτά άρθρα του σχετικά με ενδιαφέρουσες ελληνικές αποφάσεις από το πεδίο του ιδιωτικού και δικονομικού διεθνούς δικαίου https://icl-in-greece.blogspot.gr

Απόστολος Α. Άνθιμος 24
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο